create your own site for free

Persoonlijke toekomst
planning

Veelgevraagd en al sinds 1995 succesvol

Individuele plannenmakerij op basis van capaciteiten en betrokkenheid.
Hét alternatief voor 13 in een dozijn zorgplannen.

Lang geleden kreeg ik mijn diploma in de hand gedrukt.

Ik was net 28 jaar en een zoekende doctorandus. Ik mocht nu officieel met mensen praten en ze vertellen wat er aan de hand was en wat ze daaraan konden doen.


Dat viel nog niet mee. En het was een schraal houvast om je te beperken tot de uitkomst van het onderzoek.

De mensen pasten niet in de diagnostische beschrijving, hoe hard we ook tijdens de studie geleerd hadden het vooral vanuit het perspectief van de persoon te schrijven.

De werkelijkheid was anders, ingewikkelder en minder eenvoudig te begrijpen.

In 1993 ontmoette ik Beth Mount in New York, haar naam werd overal genoemd als degene die een radicaal nieuwe manier van denken over en praten met mensen met een beperking had geïntroduceerd: Personal Futures Planning.

Deze strategie (ik weiger het een methode te noemen) veroverde stormenderhand de VS en een groot aantal andere Angelsaksische landen.

Ook enigszins tegen haar zin in, want in plaats van een tovertruc zag zij het als een consciëntieuze manier om samen met de persoon en de mensen daar omheen Visie en Beleid te ontwikkelen in plaats van het simpelweg dicteren van een zorgplan.


Dat gaat in huiskamers en in plaats van kladblok op schoot, tekenen we het verhaal op de muur zodat iedereen kan zien waar het écht over gaat. Zo leren we door elkaars ogen te zien, de persoon kennen en samen te bedenken hoe een goede toekomst eruit zou kunnen zien. En uiteindelijk -en niet in de laatste plaats- concrete stappen te zetten om dat ook te verwezenlijken.

Persoonlijke ToekomstPlanning doe ik meestal op uitnodiging van ouders en soms bezorgde zorgorganisaties.

Geen plan is hetzelfde.


INCLUSION
de toekomst

contact:

Mail: erwin@stichtingdetoekomst.nl
Tel:  +31 (0)6 50657694 


Algemene voorwaarden
Privacy

Nieuwsbrief

Ontvang updates


Social