free amp templates

Stichting de Toekomst

ONAFHANKELIJKE, BETROKKEN PLANNENMAKERS

Wat doet stichting de toekomst?

Opgericht in 1995 met als voornamelijk doel de ideeën van Persoonlijke Toekomst Planning meer bekendheid te geven.

We bieden een plek aan plannenmakers, ouders en mensen met een beperking om inspiratie te vinden.

En om een visie op de wenselijke toekomst te krijgen.

Ja, we werken op basis van een Inclusie-ideaal voor mensen in de marge, mensen die niet of nauwelijks kansen geboden worden.

Dus absoluut niet neutraal of objectief; we kiezen partij.

Waar is het idee ontstaan?

Het idee is ontstaan in de Verenigde Staten, gebaseerd op het werk van Dr Beth Mount en Inclusion Press, Jack Pearpoint, Lynda Kahn en John O’Brien.

We werken graag en vaak met hen samen. De Stichting is licensiehouder van Partners in Policymaking in Nederland.

Wat is een Big Plan?

We doen dit al een 15 jaar en zijn er reuze enthousiast over.

Eén dag lang bij elkaar met planners, tekenaars en bovenal veel -verschillende- mensen met behoefte aan een goed plan.

Niet duidelijk? Bekijk dan dit filmpje, of deze.

En je begrijpt, op elke plaats een eigen uniek plan.

Wat is persoonlijke toekomstplanning?

Wat is Toekomstplanning (a.k.a. person centered planning, personal futuresplanning, MAPS, PATH, etc.).

Een betrokken groep (familie, ondersteuners, vrienden, bekenden) die samen met een persoon onderzoekt WIE de persoon eigenlijk is, WAT we graag voor die persoon zouden zien gebeuren en HOE we dat gezamenlijk voor elkaar gaan boksen.

Er is een onafhankelijk gespreksleider en een tekenaar bij die het verhaal duidelijk en begrijpelijk visualiseert.

Het is een bewezen effectieve strategie met -zie boven- duidelijke wortels en breed toegepast in de VS.

tevreden klanten stichting de toekomst

INCLUSION
de toekomst