site creation software

Loket 13

pop-up theater

Zo’n 10 procent van de bevolking ervaart een handicap in zijn leven. En als je ermee te maken hebt snap je niet dat die andere 90 procent zich een klein beetje wil verdiepen in het hoe en wat.

loket 13

Het wereldje van gehandicapten is dus behoorlijk beperkt en naar binnen gekeerd en het taalgebruik gaat gebukt onder diep gesleten uitdrukkingen en clichés.

Je hoeft op TV maar een programma over mensen met een beperking / mensen met mogelijkheden te zien en je kan het welhaast uittekenen. Het noodt niet tot gesprek en hoogstens tot een verdachte vorm van medelijden / empathie. 


Met loket 13 wilden we verhalen (uit mijn praktijk) indringend en „anders” tot leven wekken. Via confronterende 1 op 1 ontmoetingen in een theatrale sfeer. 

Auteur Chiara Tissen heeft de verhalen bewerkt voor toneel en toneelgroep Zinspelers zocht ca 70 acteurs om de verhalen te spelen in een speciaal ontworpen decor in winkelcentrum Almere.

Iedere bezoeker kreeg 5 monologen te horen over o.m. ethiek, school, werk, familie, vooroordeel uit een totaal van 30. Dat betekende voor de toeschouwer dat slechts een deel van het verhaal gehoord is. 


loket 13

Andere bezoekers kregen een nogal afwijkende (en vaak tegenovergestelde) versie van hetzelfde thema te horen waardoor na afloop boeiende discussies en gesprekken ontstonden. Het programma is enkele maanden met groot succes en voor een uitverkochte zaal gespeeld. 


Het merendeel van de bezoekers waren niet direct geaffilieerd met het ‚wereldje’ van gehandicapten. Het bereikte derhalve volledig zijn doel. Vanwege de intensieve benadering én hoge kosten die ermee gepaard gingen is het niet mogelijk gebleken het in reprise te nemen. 

loket 13

update

Momenteel werken we aan een tabletop versie om toch tegemoet te komen aan de herhaalde vraag.

INCLUSION
de toekomst

contact:

Mail: info@erwinwieringa.nl
Tel:  +31 (0)6 50657694 


Algemene voorwaarden
Privacy

Nieuwsbrief

Ontvang updates


Social