simple site creator

Erwin Wieringa

Ik kan beleid, initiatieven en probleemgedrag verduidelijken.
Ik ben goed in het helder en begrijpelijk maken van complexe situaties en kan helpen bij het vinden van een goede en bruikbare werkwijze/strategie.

Ik word geprezen vanwege mijn helder taalgebruik, praktische voorbeelden en gevarieerde presentatietechniek en niet in de laatste plaats het vermogen mensen te inspireren.

Foto: Aleid Denier van der Gon

erwin wieringa

Het is me niet zomaar aan komen waaien, maar het gevolg van jarenlange ervaring, studie en intensieve samenwerking met de internationale trendleiders van de emancipatiebeweging rond mensen met een handicap.

Een beetje namedropping helpt dit te verduidelijken: Mijn opleiders en inspiratiebronnen zijn o.a. John McKnight (Univ Chicago, grondlegger ABCD), John O’Brien, grondlegger van het inclusieconcept, kwaliteitscriteria in zorg, etc), Beth Mount (NYC, bedenker van personal futures planning), Lynda Kahn, Jack Pearpoint, Barb Brent, Brian Lensink (expertise op het gebied van supported employment, organisatiekunde en overheidsbeleid) en David Pitonyak (#1 expert op gebied ernstig probleemgedrag).

Met allen werk ik regelmatig samen en deel bestuursfuncties waaronder dat van het TSI de denktank van leiders van de Inclusiebeweging.


Nee, ik kan niet op de hoogte zijn van alle recente regel- en wetswijzigingen. Mijn ruim10 jarige ervaring als beleidsambtenaar zorginnovatie helpt wél daarbij zin en onzin te scheiden en na te denken over praktische invoering en uitwerking.

Een vaak genoemde reden om mij te betrekken bij projecten of te vragen als ‘meedenker’ is de lastig te vatten eigenschap creativiteit. Dat kan ik natuurlijk nooit belóven, maar als iets me interesseert ontstaat er vaak inspiratie en een soms ongebruikelijke zinnige uitkomst.

Lees de beschrijving van mijn werk door Lynda Kahn (inclusion international).

ondertussen, over mensen in de marge

Ondertussen

Een reconstructie van het moderne denken over mensen met een beperking.
Beleidsmatig en weldenkend Nederland wordt een spiegel voorgehouden.
Hoe wij met de beste bedoelingen deze mensen toch apart institutionaliseren in modern opgezette voorzieningen. 

INCLUSION
de toekomst

contact:

Mail: info@erwinwieringa.nl
Tel:  +31 (0)6 50657694 


Algemene voorwaarden
Privacy

Nieuwsbrief

Ontvang updates


Social