free html5 templates

De doelgroep

Amsterdam, 30 maart 2020 Erwin Wieringa

Groepsimmuniteit, beschermen, lock down, houd afstand, lees de data, bescherm de kwetsbare groep.

Deze dagen worden we geleid door de grote getallen, klimmende cijfers en duidelijke aanwijzingen. Tot je het verhaal hoort van de persoon die je kent en je het gruwelijk karakter van de vluchtige sluipmoordenaar ervaart.

Zaterdag trok ik mijn handschoentjes aan en bond een sjaaltje voor mn mond om even stevig boodschappen in te slaan in mijn buurtsupermarkt. Het „hamsteruitje” is een heerlijke onderbreking van het uit het raam en navelstaren, boeken lezen en de ramen lappen.

Op internet werd volop geschimpt richting de hedonistische jeugd, die zich geen fuck aantrok van aanwijzingen om niet in groepjes te opereren en ook ik had daar uiteraard al een vermanend vingertje over opgestoken.

Het laden van de boodschappen op mijn fiets viel nog niet mee, had natuurlijk een te klein tasje meegenomen en het hielp ook niet dat ik uit alle 14 fietsen die tot mijn beschikking staan ik uitgerekend de meest krakkemikkige had meegenomen. De remmen werkten niet meer en het voorwiel liep een beetje krom. Ik zat dus nog niet of ik lazerde al om omdat mijn broek aan het kapotte spatbord bleef hangen.

Nog geen tel later werd ik overeind geholpen door een jongen van een jaar of 18 die de boodschappen in mn tas deed en mn fiets overeind zette. Dat was reuze vriendelijk, maar tegelijkertijd begreep ik: ik ben deel van de Doelgroep en dat is gezien!

Zo fiets je nog vrolijk 7000 km door Amerika en nauwelijks later behoor ik tot de kwetsbare ouderen en andere leden van de Doelgroep.

Ik wil maar zeggen, het is lastig te praten in grote getallen als je het individu niet kent.

Zo las ik dat veel mensen met een beperking extra kwetsbaar zijn, niet zozeer door gebrekkige gezondheid, maar vanwege het opgelegde isolement.

Op zich lijkt dat heel aannemelijk, maar er is ook een geheel andere trend waar te nemen. Voor het eerst zitten we allemaal in hetzelfde schuitje; dit virus discrimineert niet naar ras, geloofsovertuiging, inkomen of beperking. En voor veel mensen met een handicap lijkt de wereld zich te openen in een sfeer van nieuwe gelijkheid. We moeten dit samen doen.

Ik zie mensen die vroeger écht problemen met Het Leven hadden omdat ze niet voor vol aangezien worden zich nu wél ontplooien en zich deel voelen van de gemeenschap. Eric is niet meer bang op straat en Stans stuurt me -voor het eerst- opgewekt stomme spelletjesuitnodigingen. Ze slaan zich er prima doorheen..

Misschien vergis ik me, maar ik wil dit positieve gevoel voor nu even koesteren

INCLUSION
de toekomst