free site maker

Autisme!

Amsterdam, 4 februari 2021 Erwin Wieringa

Je kan de Radio of TV niet aanzetten of het vliegt je om de oren. Was het 50 jaar geleden een nauwelijks bekend woord, het werd als een zeldzame aandoening gezien en de deskundigen pingpongden het heen en weer tussen ziekte, aandoening, slechte moeders, handicap en gekte.

Na de (ijskast)moeders kregen de vaccinaties de schuld en uiteindelijk is het ook een doelwit van inzamelingsacties, liefdadigheid en vooral sterk overtrokken mythes en onwaarheden geworden.

In het dagelijkse werk is het vaak eerst zaak alle onjuistheden en onduidelijkheden uit de weg te ruimen en te komen bij de kern: autisten zijn mensen als ieder ander en zijn ook anders als ieder ander.

Wanneer het onderwijs meer maatwerk wordt en ondersteuning biedt bij „andere” leerstrategieën dan blijkt een hoop ellende te voorkomen.

Enfin, ik kwam deze geweldige podcast tegen van journalisten van de Huffington Post en de Washington Post, You’re Wrong About, over de vaccinatiegekte en autisme en ik raad jullie erg aan die eens rustig af te luisteren.

Je weet daarna zoveel meer en je vermijdt hopelijk de bekende vooroordelen over Autisme in de toekomst.

You're wrong about

INCLUSION